27. 1. 2009

LowCost registrace do katalogu II.

Mini seriál o registraci pokračuje druhým dílem.

Jak to nakonec dopadlo?

  • Vytvořil jsem tedy seznam 50 katalogů kam registruji. 50 se mi zdá optimální číslo pro první vlnu registrací.
  • Zadal jsem nabídku na WebTrh
  • Cenu jsem nakonec stanovil na 69Kč za 50 katalogů
  • K dnešnímu dni 9 hotových webu
  • průměrná doba registrace je 30min
Jak dál? Zatím jsem zavrhl plán vytvořit stránky pro objednávky. Jakmile bude čas vytvořím seznam dalších 50 katalogů. Takže budu schopný registrovat do 100 katalogů cca za hodinku.


Nedávno jsem vytvořil mini stránku www.g1android.cz, mrsknul jsem ji do googlu a seznamu a již byla zaindexována. Na seznamu je na 7. stránce což je vcelku paráda.

Průměrná návštěvnost je 4 UIP denně.

Zkusím ji nyní dát do mé 50tky katalogů a jsem zvědavý jak se pohne. :)

23. 1. 2009

Ministránka o G1 Android

Mnozí si určitě všimli mini banneru v pravém sloupci. Včera jsem měl trochu času tak jsem na doménu hodil nějaký základní obsah.

Původně z toho měla být mnohem rozsáhlejší stránka, ale zkouškové bylo mnohem náročnější než jsem čekal. Pokud by měl někdo o tuto g1Android stránku (a hlavně doménu) zájem tak mi napište na pierre.cz(a)seznam.cz kolik jste ochotni za ni obětovat.

Až bude zase trochu času tak ji zaregistruji do vyhledávačů.

17. 1. 2009

LowCost registrace do katalogu I.

Kdo si sem tam projede můj Twitter zjistí, že jsem si registroval kdysi sám jeden web do českých katalogů a začal sem přemýšlet, že by nemuselo být špatné si tím přivydělat.

Projedeme si pár základů..

1/ Seznam katalogů
- hledal jsem hledal a nakonec jsem dal dohromady padesátku zajímavých katalogů. Myslím, že pro startovní web je 50 katalogů dobrý základ. Samozřejmě hledám další a dle zájmu seznam postupně rozšířím.

2/ Cena
- tady ještě nejsem plně rozhodnut.. naučil jsem se pár fíglů a umím přidávat do katalogů opravdu rychle. Někdo píše že zvládne katalog / minuta.. já zhruba za 25 minut stránku zaregistruju do 50tky. Koukal jsem na Webtrh a nabídky se pohybují kolem 2,5 - 5 kč za katalog.
- dělám vše aby mi zabralo co nejméně času.. zatím uvažuji o ceně 1-2kč / katalog

3/ Doplňkové služby

- tuto službu plánuji jako totální LowCost.. něco jako Lowcost Airolinky - doletíš kam potřebuješ ale nic navíc nečekej.
- proto registrace bude bez Screenu!
- nemůžu nabídnout ani tvorbu speciálních popisků, jejich střídaní apod.
- ke každé zakázce udělám na seznamu email kam budou chodit všechny potvrzení

4/ Platba
- samozřejmě že je mnoho možností jak platit. BÚ, Paypal, Moneyborkers apod.
- myslím že pro mé účely mi zatím bude vyhovovat Paypal.. každopádně jestli bych ho měl používat nějak víc budu si muset zapnou merchant verzi a tak již budu platit poplatky za příchozí platby.. tudíž by se zvedla i cena za registraci.
- doklad zatím žádný neposkytnu, podle toho jak se to rozjede budu moci vystavovat faktury

5/ Časová náročnost
- registracemi si může každý trávit času kolik potřebuje :-) já neplánuji víc jak dvě zakázky denně.

Rozhodl jsem se udělat menší promo akci na webtrhu a nabídnout první tři registrace za 59Kč. Poté zhodnotím poptávku a vytvořím jednoduchý objednávkový web.

16. 1. 2009

Tak copak je u mne nového..

Zkouškové mi nedává prostor soustředit se na další věci a ani sem něco napsat. Každopádně se blíží ke konci a s přibývajícím časem se vrhám na registraci webů do katalogů. Už mám v draftu první díl mini serie "Kazíme trh s registracemi."

Relativně nedávno jste si mohli nahoře na Twitteru přečíst, že jsem registroval doménu Knihamehosrdce.cz, inspiroval mě kdosi na Webtrhu koupí domény Tudorovci.cz.

Kniha mého srdce je totiž připravovaný pořad ČT, který naváže na sérii Hvězda mého srdce - tuto doménu Česká Televize ovšem vlastní.

Netrvalo to ani moc dlouho (ono jestli s anketou začnou v dubnu tak je nejvyšší čas) a dnes mi přišel mail z ČT, že o doménu mají zájem.. tak uvidíme jestli se doména prodá nebo ne. Když ne tak zkusím webtrh nebo tak dám nějaké info o pořadu s affilem na knížky. (jo kdyby mě hodně krutně odmítli tak tam jen tak ze srandy damé asi nějaké porno ne? :-) )

5. 1. 2009

Google Baclinks nemá rád..

Vydělávání pomocí Backlinks dostalo drtivou ránu.. co tak pozoruji a to nejen u mne, všechny weby prodávající linky pomocí backlinks byly penalizovány a hodnota GTPR jim byla sražena na nulu.

Zhruba v půlce podzimu jsem měl jednu hezkou doménu (již je prodaná) s GTPR 4. Po nasazení BL zhruba po týdnu šel PR do kopru.. co je ale ještě zajímavější tak po odstranění BL se GTPR opět vrátil na původní úroveň. Náhoda? :-)

Další můj webík měl GTPR nejdříve tři, pak dvě, jedna a nyní je také na nule.. Kdežto počet prodaných BL šel opačným směrem :-)

Vypadá to tedy že google BL nemá rád, pokud překročí určitou (jakou?) mezi/počet. Další můj web má stále GTPR 3 i po přepočtu.. a linku je tam cca 7

Teď jen otázka co tam sakra mám dát místo nich? :-)

3. 1. 2009

RSS agregátory

Narazil jsem na zajímavý blog Michala Kubíčka, kde píše o zkušenosti s RSS agregátory.

Zde je článek se seznamem, kam jsem i já přidal svůj RSS kanál a uvidíme jak na to zareaguje návštěvnost. :)

Každopádně po ohlášení o konci blogu Caymana je tento blog pro mne pozitivní zprávou a přidávám ho na seznam blogu do pravého sloupce :-)