25. 10. 2008

Týden volna

Po minulém pracovním víkendu mne nyní čeká krásný týden volna :-) V Po+Ut škola není, ve středu zůstávám doma a Čt+Pá školu nemám a dokonce i služby v hotelu se mi vyhnuly :)

Rád bych se zase trochu posunul v Rodokmenu a přidal tam pár fotek :-) Uvažuji o tom, že některé členy rodiny se dají sehnat pomoci katastru nemovitostí, kdy si vypíšete seznam vlastníků určité nemovitosti jak šli po sobě a doufám že tam budou i původní trvalá bydliště nově kupujících :)

Pro příklad vím že prababička měla ten a ten dům třeba před 70lety, zjistím si na katastru vlastníky dané nemovitosti a budu doufat, že tam budou i původní bydliště. Tak bych mohl získat jména/jméno rodiče prababičky :-) Ale něco mi říká, že takto lehce to nepůjde, zvlášť když polovina rodiny žije za hranicemi :-)

Dále bych se měl už trochu pohnout s mou bakalářskou prací, protože pro tentokrát opravdu ale opravdu nechci něco dělat týden před termínem odevzdání :-) Plynou z toho hodiny vyhledávání na netu a v registru automobilů :-) tak mi držte palce :-)

Registrace do katalogů

Minule jsem psal tady a na twitteru, že jsem vytvořil na Ic.cz stránku a snažím se ji pomocí jedné indické "SEO" firmy zvýšit PageRank.

$10 babek jsem poslal, údaje jsem vyplnil a doufal, že se něco bude dít :-) Druhý den jsem si vzpomněl ze seznam mi velmi chytře blokuje přes svůj první antispam spousty pro mne potřebných a vyžádaných americkým mailů (tzn že se mi nedostanou ani mezi spam ve schránce). Okamžitě jsem psal té firmě mail, že potřebuji změnit potvrzovací email a jaké bylo překvapení, když mi téměř obratem odpověděli a začínali mi chodit potvrzovací emaily. :-)

K této hodině mi zatím přišlo 32 maily s potvrzeným požadavkem o vložení stránky do katalogu. Jsem zvědav za jak dlouho budou přidány. Každopádně, vše má své mouchy a u tohoto je to, že ty katalogy jsou totálně podprůměrné a osobně jsem do teď neznal ani jeden.

Na závěr pár linků na katalogy (bez záruky, jen kopíruji z jednoho došlého mailu) :-)

List of directories:

http://www.simplybobs.com
http://www.searchmedirectory.com
http://www.newhorizonsdirectory.com
http://www.simplybobshomeimprovemets.com
http://www.directorybesthosting.com
http://www.simplybobsaquariums.com
http://www.simplybobsdogs.com
http://www.3divis.com
http://www.blackabsolute.com
http://www.arcaderocks.com
http://www.kavaint.com
http://www.mestone.com
http://www.plainstone.com
http://www.stoneeverest.com
http://www.hoo.blahoo.net
http://www.4all.blahoo.net
http://featured.blahoo.net
http://directory.wgshost.com
http://www.callbuster.net
http://www.seoseek.net
http://hrd.usatohifi.com
http://seo.blahoo.net
http://www.deeplinker.net
http://www.wgsmedia.net
http://www.seotarget.net
http://www.seorange.com
http://directory.usatohifi.com
http://omega.usatohifi.com
http://seo.wgsmedia.net
http://www.usatohouse.com
http://www.seodeeplinks.net
http://www.seowebdir.net


Jsem zvědavý na závěrečný report..

a ještě jako bonus jsem našel docela hezkou stránku submitshop.com.

22. 10. 2008

Pořádně pracovní víkend

Minulý víkend byl asi nejpracovnější za hodně dlouho dobu. Až konečně na dnešek jsem se pořádně vyspal :-)

V pátek, sobotu a neděli noční směna v hotelu (kruci je mimo sezónu a pořád je plno.., plus někteří se zásadně chodí ubytovávat v sobotu ve 4 hodiny ráno...).

Dále v pátek a sobotu jsem byl přítomen i jako člen volební komise na krajských volbách (jak to jen ptáčci mohli takto podělat..).. Na některých lidech bylo už zdálky vidět koho budou volit.. byl zde jeden nespokojený pár který si stěžoval že zavřeli obchod s potravinami a oni teď musí na nákup až do centra města popřípadě na periférii do nějakého toho Špáru nebo do Země nakupování. Při sčítání se objevily dva hlasy pro "Nespokojení občané" :-D

Na to, že v našem okrsku je zhruba 700 lidí mi přišlo, že chodí žalostně málo voliči mezi 20-30let a naopak babiček a dědečků, dělníků a spol přišla většina.. A tomu odpovídají i volební výsledky že..


Překvapila mne ale rychlost sčítání hlasů, kdy jsme měli vše sečteno zhruba za hodinu, včetně preferenčních hlasů a již se jen čekalo až to Pierre naklofá do PC a nahraje na flashku, kterou má poté k dispozici i ČSÚ :-)

V neděli, dopoledne jsem padl mrtev za vlast do postele abych ve tři vstal a šel znovu do práce.. :-) z práce rovnou na osmou dojet do školy a ukončit prodej domény (jak jsem již jednou avizoval :-))

Prostě šílenost. výdělek za ty 4 dny byl tedy necelých 5tis ale již nikdy více :-) to raději nějak omezím výdaje :-)

Google penalizuje

Na co jsem dlouho čekal je tu.. penalizace stránek, kde jsem prodával reklamu. Z hezkých PR3 nebo 4 vše šlo na nulu, krom jedné stránky která měla jen jeden odkaz.

Odstranil jsem tedy reklamy a ejhle.. opět mají původní ranky.. nevím tedy jak to Géčko dělá ale zkusím najít nějaký rozumný poměr mezi počtem reklam na stránku.

Nutno připočíst fakt, že zde nebyl originální obsah (kdežto na té nepenalizované ano), ale obsah jsem nezměnil a rank se vrátil. Tak vám tedy nevím..

13. 10. 2008

Prodej linků

Prodávám prodávám.. docela to jde :-) ale když pořádně spočítám investice do stránky/ výnos reklamy nějak mi to nevychází :-)

Proto přejdu na jeden takový menší pokus, vytvořím na IC.cz pár stránek a zkusím trochu vyhnat PR pomocí registrace do katalogů ($10 za 110 US katalogů je slušná cena - navíc garance zisku minimálně 40 one-way linků). Tato metoda je sice zdlouhavější něž hledat stránky na prodej na různých fórech ale je méně nákladná :) a času je tu dost..

Stačí mi html kostra a pár originálních textíků, pokud možno na velmi konkurenční odvětví aby linky byly dobře prodejné.

Teď mě napadlo, že mám vlastně ještě tu stránku na WZ.cz musím to vyzkoušet jestli se to opravdu dá spustit nebo ne, ale děsí mne WZ administrace :-) minule to nedopadlo zrovna na jedničku. //Edit: nepovedlo se

5. 10. 2008

Registrace do vyhledávačů

Jak jste se mohli z twitteru dočíst povedlo se mi získat nějaké US weby s PR. Neskrývám že jsem je kupoval primárně pro prodej linků.

Každý web je naštěstí z jiného oboru tak můžu sledovat, který obor mají inzerenti nejraději. Zatím to na celé čáře vyhrává Casino.

Příjem z prodeje se mi hezky zvedl na $21, každopádně čekám výkyvy, kdy inzerent zruší reklamu těsně před koncem výplatního období.

Nyní hodlám trochu investovat do udržení pozic a samozřejmě GPR, jenž by mohl v závislosti na prodeji odkazů klesnou. Vybral jsem si zatím dvě firmy (první, druhá) zabývající se přidáním stránek do katalogů za slušnou cenu. Během večera je ještě kontaktuji a uvidím, která se mi bude více zamlouvat.

3. 10. 2008

Litoměřice spustili webkameru

Technická vymoženost, která zdobí většinu velkých měst v ČR dorazila i do Litoměřic.

>> K A M E R A <<

Mám z toho docela radost a hned vám v některém z budoucích příspěvků popíšu zajímavé budovy.