25. 10. 2008

Týden volna

Po minulém pracovním víkendu mne nyní čeká krásný týden volna :-) V Po+Ut škola není, ve středu zůstávám doma a Čt+Pá školu nemám a dokonce i služby v hotelu se mi vyhnuly :)

Rád bych se zase trochu posunul v Rodokmenu a přidal tam pár fotek :-) Uvažuji o tom, že některé členy rodiny se dají sehnat pomoci katastru nemovitostí, kdy si vypíšete seznam vlastníků určité nemovitosti jak šli po sobě a doufám že tam budou i původní trvalá bydliště nově kupujících :)

Pro příklad vím že prababička měla ten a ten dům třeba před 70lety, zjistím si na katastru vlastníky dané nemovitosti a budu doufat, že tam budou i původní bydliště. Tak bych mohl získat jména/jméno rodiče prababičky :-) Ale něco mi říká, že takto lehce to nepůjde, zvlášť když polovina rodiny žije za hranicemi :-)

Dále bych se měl už trochu pohnout s mou bakalářskou prací, protože pro tentokrát opravdu ale opravdu nechci něco dělat týden před termínem odevzdání :-) Plynou z toho hodiny vyhledávání na netu a v registru automobilů :-) tak mi držte palce :-)

3 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

Ve výpise z katastru bývají myslím jenom aktuální vlastníci, osobně bych se zkusil zeptat po něčem co se tuším jmenuje "kniha vlastnictví" ("list vlastnictví" je myslím klasický výpis)...Ikkju

Pierre řekl(a)...

Jee ahoj Ikkju :-) jojo neco takoveho jsem mel namysli, proste knihu kde jsou vsichny vlastnici nemovitosti :-) ted uz mam na katastrale i clena rodiny takze to myslim pujde :-)

Anonymní řekl(a)...

Jasný, tak to je zbytečné radit:). Vím jenom že ve výpisech toho moc není (dělám s nimi skoro denně), ale v pozemkových knihách? (nevím správný termín) jsme dohledávali "mrtvé duše" - pozemky s majiteli po kterých nikdo nedědil a tak... Držím palec, je to zajímavé :). Btw chameleón se krásně vybarvil, je to fešák :)