9. 7. 2008

Sláva, radujme se! Živnostenský list

Červenec je tady!

Krom prázdnin počátkem července vešla v platnost novela Živnostenského zákona.

Co to pro nás znamená? Rychle si zařídit živnost než to zase změní. Původních cirka 125 druhů živností je sloučeno do jedné - VOLNÁ ŽIVNOST.

Nyní bylo potřeba pro každý druh si zažádat o další list a zaplatit 1000Kč -
příklad: Chci prodávat na internetu, rád bych měl brigádu v oblasti realit
potřeboval jsem: maloobch. provozovaný mimo řádně provozovny, pokud bych prodával reklamu na svém webu tak i reklamní činnost. Dále také na Realitní činnost. Suma sumárum 3 tisíce a za tři listy.

Nyní je potřeba jen zmiňovaný jeden za 1000 Kč.

Co všechno tato volná živnost obsahuje? Odpověď

Co nejdřív si zajdu na úřad a zajistím si jí, protože díky tomuto zjednodušení má jakýkoli Váš nápad zelenou. Teď jen aby povolili i to SROčko za 1000 :-) ( nyní je potřebný kapitál 200.000Kč, který je ovšem formální, den po vkladu ho můžete celý vybrat a použít jak je Vám libo)

Ale tímto ještě nekončí, díky CzechPoint je již možné zakládat živnosti i na některých pobočkách pošt, nemusíte tedy jezdit do svého místa trvalého bydliště (hodí se pro studující na kolejích apod.)

Jak se na toto zjednodušení díváte Vy? Využijete ho?

3 komentáře:

Unknown řekl(a)...

Ahoj, pokud si udelam tento zl, budu muset nejak objizdet financak, socialni pojisteni a nahlasit zmenu? Nebo to neni potreba?

Pierre řekl(a)...

podle me to potreba neni, je to vlastne jen pridani dalsiho ZL. pokud teda nebudes menit podminky ve smyslu platce DPH.

kazdopadne ruku do ohne bych za to nedal

Unknown řekl(a)...

Zdravím, mám dotaz, který se netýká tvého článku o živnostenském listu. Před nedávnem jsi se zmínil, že používáš program Rainlendar 2. Zajímalo by mě, jestli jsi zkoušel tenhle software nějakým způsobem synchronizovat třeba s Outlookem nebo Thunderbirdem. Díky za odpověď.