25. 11. 2008

Zkouška PPC I.

Napadlo mě zkusit taky strčit prsty do internetové reklamy :-) Našel jsem si obchůdek, který mne zaujal, regnul se do partnerského programu a vytvořil jednoduchou prezentaci s odkazem na obchod.

Občas sem k tomu napíši nějaký ten článek nebo alespoň pár vět.

Vytvořil jsem si účet na Sklik a pro začátek ho nabil na 1000Kč :) Frknul jsem tam kampaň na produkt a pomocí pomůcky na klíčová slova (protože jak sem tak zběžně pochopil kolem nich se to točí :-) ) jsem kampani přidal asi dva tucty keywords. Pustil jsem kampaň a nervózně čekal co se bude dít. Nedočkavostí jsem pořád vyhledával keywordy na seznamu jestli se tam reklama náhodou neobjeví.

Bohužel se nic nedělo a zkusil jsem tedy zvýšit cenu za klik z 1 Kč na 2.. Dále jsem vytvořil ještě jednu kampaň pro porovnání s cenou 5 kč / klik.

A to už začalo být zajímavější, reklama se objevila i pod vyhledávací lištou, tedy ne jen v pravém sloupci.

Trochu statistik z prvního dne:
kampaň1 (max CPC 2kč): zobrazení 346
kampaň2 (max CPC 5kč): zobrazení 102

tento den je mnohem úspěšnější ale o tom zase jindy :-)

Přidat.eu záložku

19. 11. 2008

Index neindex..

Stránka, kterou jsem nechával registrovat do všemožných katalogů najednou není zaindexována naším milým Gůglíkem.. jak to jen děla, člověk by si řekl, že když při první návštěvě zaindexuje jen hlavní stránku tak při té další se třeba proplete i odkazy, které také zaindexuje.

Jenomže to by se ten člověk mýlil, má super stránka se googlu asi nelíbí protože ji "odindexoval" :-) ale z Yahoo už na mne vede 14 linků a z Google 4.. postupně to vzrůstá, asi udělám nějakou časovou řadu a grafík :-D

joo když už sem u toho co udělám.. tak by se asi hodilo třeba přidat do google analytics sitemap té stránky.. ;-)


Přidat.eu záložku

Tip na dárek..

Ano, ano, vím o tom, Vánoce jsou za víc než měsíc a už Vám tu cpu tip na dárek, když ty nejlepší se zásadně seženou den, dva před Štědrým dnem :-)

Přítelkyně si (sem tam trochu ulítává na diářích) vyhlédla tento hezký diář a nevidím důvod aby se třeba nelíbil i vaší přítelkyni :-) Cena i s poštovným vyjde méně než v českém obchodě a dokonce dodací lhůta je stejná :-) no a proto že jsem člověk šetřivý a je dobré využít jednotný trh EU tak i vám doporučuji koupit si ho případně také v UK.

Přidat.eu záložku

12. 11. 2008

Cyril roste a roste

Relativně nedávno jsem psal o novém přírůstku do rodiny. Můžete srovnat jak vypadal předtím a nyní po několika měsících. :)


Jak mi to dopadlo?

Dal jsem si tedy tu práci a projel jsem celý list katalogů kam sem měl být zaregistrován. A žádná sláva.. svůj link jsem našel na 13 stránkách a google mi zatím do této chvíle zalinkoval jen 5 linků.

Pevně věřím, že se to časem zlepší a ještě mi přijdou další potvrzovací emaily.

Přišli mi i peníze od Backlinks.com takže se asi vrhnu i na tu nabídku registrace do SE :)

2. 11. 2008

Registrace ukončena

Z indické firmy mi před pár dny přišel email kam všude byla stránka registrována :-) no že by se dalo říct, že ty katalogy znám..

ale což, přišlo mi zatím hrubým odhadem na 30 potvrzovacích emailů, že má stránka byla přidána do toho a toho katalogu. Schválně jsem i koukl na příchozí časy a jsou od sebe vzdáleny 2-5 minut :) že by přeci jen ruční přidávání, kterým se chlubí na svých stránkách?

Dám si ještě čas tak týden, dva a pak tyto emaily spočítám. Stránka už je ale zaindexována, dokonce už na ni přes google vede jeden odkaz.

Nechci však zůstat jen u katalogů, rád bych stránku přidal i do vyhledávačů. Psal jsem o svém pokusu se submitshop.com a jejich live podpoře, ale zatím mi nikdo neodpověděl. Počkám ještě pár dní (dnes jsem jim poslal další email) a uvidím co se bude dít. Zatím si mne moc nezískali.

Proto přemýšlím o
http://www.websquash.com/submission.html

nebo nyní o už osvědčené stránce

http://www.softsolutionsindia.net/search_engines_submission/


Máte zkušenosti s nějakou firmou která se věnuje přidáváním stránek do US vyhledávačů?