13. 2. 2008

Investovat nebo ne?

Přišel čas na investování do akcií? Indexy od října ztratily několik desítek procent. Každý rok se děje takováto redukce akcií kdy je investoři prodávají a ztratí tak přibližně 10-15%. To samé se stalo i teď i když trochu ve větší míře.
Zprávy z tohoto týdne ale spíše ukazují oživení a myslím že začíná období dalšího růstu. Dnešní zpráva z trhů ukazuje mírné oživení. Investice v tuhle chvíli by mohla v období půlroku až roku přinést zhodnocení 10-20%.

Česká spořitelna

2 komentáře:

Anonymní řekl(a)...

No nevím, jestli se dá věřit tomu, že během nejbližšího půlroku vyděláš na akciích 10-20%, ale rozhodně vyděláš v delším časovém měřítku. Nebo dějiny tak aspoň ukazují. Tuším, že v horizontu 10 let je jen 3% šance, že ti cena tvého protfolia nevyroste (měřeno na základě historických dat z US burzy)

Pierre řekl(a)...

Myslím že akcie se nyní vyšplhají hodně vysoko. 20% by neměl být problém. Jinak dlouhodobě ano, pokud vsadíš na osvědčené společnosti které nezkrachují tak ve většině případu ti vynesou alespoň peníze na pokrytí inflace. Mám ale názor že investovat je lepší jen krátkodobě - půl - dva roky. Poté se znovu rozhodnout, uvázat se na dlouhou dobu je rizikové protože niky nevíš co se ve světě bude dít za 5 let.